Chladiace zariadenia

Chladnička je neoceniteľným pomocníkom v gastronómií. Vďaka nej vydržia potraviny a polotovary dlhšie čerstvé a vďaka mrazeniu ich môžeme uskladniť aj na veľmi dlhú dobu, čo nám ušetrí nielen čas strávený nakupovaním, ale aj peniaze.

Ako fungujú chladiace zariadenia?
Tekuté chladivo vo výparníku absorbuje teplo z ochladzovaného priestoru chladiaceho zariadenia. Toto teplo spôsobí vyparenie chladiva. Pary chladiva sú následne stláčané v kompresore. Stlačené pary majú vyššiu teplotu ako je teplota okolia a v kondenzátore odovzdávajú teplo vonkajšiemu vzduchu. Vplyvom poklesu teploty kondenzujú späť na kvapalinu, ktorej vysoký tlak je znížený v redukčnom ventile. Kvapalné chladivo s nízkym tlakom a teplotou putuje späť do výparníka, kde sa celý cyklus opakuje.

V tejto kategórií nájdete zariadenia vhodné na všetko čo sa týka chladenia v gastronómií.

Košík Item Removed. Undo
  • Žiadne produkty v košíku.